25 Ağustos 2011 Perşembe

Yeniler Tanıtıldı


 Chelsea'nin iki yeni transferi Oriel Romeu ve Romelu Lukaku Andre Villas Boas ile birlikte basına tanıtıldı.Şimdi bizde kısaca bu iki oyuncuyu tanıyalım...

Öncelikle Bu İki Oyuncuyu Kısaca Bir Tanıyalım ;

 Evet belki bir çoğumuz bu ismi daha öncelerden Football Manager serisinde duymuş olabilirsiniz.Bu isimlere bende dahil.Romelu Lukaku 1993'ün 13 Mayısın'da Antwerp Belçika'da Dünya'ya geldi.Bu isim daha 18 yaşında ve Premier Lig'in en iyi ekiplerinden biri olan Chelsea'ye transfer oldu.

 Romelu Lukaku Chelsea'de 18 numaralı formayı giyicek ve Drogba,Torres gibi yıldız isimler ile forma savaşı vericek.Benim düsüncem ise formayı kaptığı ve Premier Lig'e ayak uydurduğu zaman durdurulamıyan bir forvet olacak.Chelsea Lukaku ile 5 yıllık bir sözleşme imzaladı.Romelu Lukaku'nun transfer ücreti 15.000.000 € olarak gözüküyor*.

 Kısaca eski takımı Anderlecht kariyerinden bahsedecek olursak 2009-2011 tarihleri arasında Belçika ekibinde 73 kez forma giydi ve  33 kez ağları havalandırmayı başardı.Birde Belçika milli takımında forma giyen yıldız oyuncu Belçika U21'de 5 maçta 2 gol atmayı başardı.Belçika'da ise 9 maçta 2 gol atma başarısını gösterdi.


Oriel Romeu

 Bu isimde Lukaku gibi genç bir isim 24 Eylül 1993 Ulldecona İspanya doğumlu.Açıkcası Romeu ismini daha yeni duydum.Daha önceden bu oyuncuyu izlemişliğim felan yok. Barcelona B ve Barcelona A Takım'da oynamışlığı var.Barcelona B takımda 49 maçta görev almış ve 2 gol atmayı başarmış.Barcelona'da 1 maç oynamış ve gol atamamış ve 2011 yılından itibaren Chelsea'de 6 numaralı formayı terletecek.İspanya'nın U17-19 ve 20 yaş altı milli takımlarında görev yapmış bir isim.Bu 3 yaş altı grubunda 24 maçta görev almış ve 1 gol atma başarısını göstermiş.Mevkiisinden de bahsedecek olursak Defansif Ortasaha aynı zamanda stoper ve orta sahada oynayabiliyor.Transfer bedeli olarak Chelsea Barcelona'ya 5.000.000€ ödemiş olarak gözüküyor*.


*transfermarkt'a göre

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...