5 Şubat 2012 Pazar

Futbola Doyamayanlar...

 Konu her ne kadar üzücü olsada futbola doyamadan aramızdan ayrılan futbolcuları elimden geldiği kadar araştırdım.2000 yılından bu yana hayatını kaybeden futbolculara şöyle bir göz atalım.
5 Ekim 2000/Cătălin Hîldan-Dinamo Bükreş
 
 Romanya'lı oyuncu C.Hildan öldüğünde 24 yaşındaydı.5 Ekim 2000 tarihinde Dinamo ve - FC Olteniţa ile oynanan dostluk maçında dakikalar 74'ü gösterirken genç oyuncu yere yığılır bütün müdahalelere rağmen kurtarılamaz.Dinamo Stadı'nın kuzey tribünü  "Peluza Catalin Hîldan" (Catalin Hildan Tribünü)olarak adlandırılır.
Catalin Hildan Tribünü

28 Ağustos 2001/Serhiy Perkhun-CSKA Moscow
  19 Ağustos 2001 tarihinde CSKA Moskova'nın Anzhi Makhachkala ile oynadığı karşılaşmada kaleci Serhiy Perkhun Anzhi oyuncusu Budun Budunov ile kafa kafaya çarpışıyor daha sonra travma ve kırık burun tanısı konuluyor ancak genç kaleci bu olaydan 9 gün sonra havaalanı yolu üzerinde komaya girerek beyin kanamasından hayatını kaybediyor.

Dnipropetrovsk'daki Perkhun anıtı

26 Haziran 2003 / Marc-Vivien Foé-Kamerun Milli Takım
 
  Bir çok kişi Foe'nin ölümünü hatırlar.Bende o zamanlar 8 yaşında olmama rağmen hayal meyal hatırlıyorum.FIFA Konfederasyon kupasında Kamerun'un Kolombiya ile oynadığı yarı final maçında 72.dakikada orta yuvarlakta yere yığıldı.Yaklaşık 45 dakika süren müdahalenin ardından kurtarılamıyarak hayatını kaybetti.
Henry kupada attığı golden sonra arkadaşları ile birlikte gökyüzünü göstererek Foe'yi andı.
Manchester City stad bahçesine Foe'yi anmak için bir anıt yapmışlar
25 Ocak 2004/Miklos Feher-Benfica
 
 Macaristan'lı oyuncu Feher öldüğünde 24 yaşındaydı.Benfica'nın Guimarães ile oynadığı karşılaşmada uzatmalarda bir pozisyondan sonra sarı kart görüyor.Daha sonra aniden yere yığılan Feher'e ilk müdahale arkadaşlarından geliyor.Daha sonra sahaya giren sağlık ekipleri müdahale edip hastaneye kaldırılıyor ancak Feher'in ölüm haberi gece yarısından önce teyit ediliyor.Benfica kulübü Feher'in giydiği 29 numaralı formayı emekliye ayırıyor.Daha sonra 2004-05 sezonu şampiyon olan Benfica futbolcular ve teknik heyet ile birlikte Macaristan'a Feher'in annesine şampiyonluk madalyasını armağan etmeye götürüyorlar.

28 Ağustos 2007 / Antonio Puerta-Sevilla
 
 Yaşama erken veda eden bir genç futbolcu daha.İspanyol futbolcu,futbola ve hayata veda ettiğinde henüz 22 yaşındaydı.25 Ağustos 2007 tarihinde Sevilla'nın Getafe'yi ağırladığı karşılaşmada 35.dakikada yere yığıldı kulüb doktorlarının müdahalesinden sonra hastaneye kaldırılan İspanyol oyuncu 3 gün sonra hayata gözlerini yumdu.Bu ölüm İspanya'da büyük bir üzüntüye neden oldu.

8 Ağustos 2009/Daniel Jarque-Espanyol
 
 İspanyol oyuncunun nasıl öldüğüne dair net bir bilgi yok.Bazı kaynaklara göre takımının Floronsa/İtalya sezon öncesi kampında kız arkadaşıyla konuşurken öldüğü söyleniyor.Bir diğer haber ise takım arkadaşları kız arkadaşının hamileliğini konuşurken duyuyor ve hayatını kaybediyor.
 Andreas İniesta 11 Temmuz 2010 FIFA Dünya Kupası finalinde 116.dakikada gol atan İniesta golden sonra formasını çıkartıyor ve altındaki t-shirt'de "Dani Jarque siempre con Nosotros" yani "Dani Jarque her zaman bizimle" yazıyor.Bu golüde ona armağan etmiş oluyor.Aynı karşılaşmada Sergio Ramos ve Jesus Navas'da hayatını kaybeden A.Puerta için hazırladıkları t-shirti giydi.
4 Ağustos 2011/Naoki Matsuda- Matsumoto Yamaga
 
 Maç öncesi 15 dakikalık ısınma çalışmalarından sonra kalbi durup yere yığılan Japon oyuncu Naoki Matsuda müdahalelere rağmen hayata veda etti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...