1 Eylül 2012 Cumartesi

Chelsea Transfer Günlüğü

  Evet dün oynanan süper kupa maçından sonra transfer dönemini noktalamış bulunuyoruz.Bende şu ana kadar yapmış olduğumu transferleri kısaca değerlendireceğim.Ama öncelikle takımdan ayrılan ve kiralanan oyunculara bir göz atalım;

 İlk olarak takımdan ayrılan isimlere değineyim; Takımın sağ beki José Bosingwa serbest olarak QPR'a transfer oldu.Takımda pek görmeyi istemediğim oyunculardan biriydi Bosingwa bu sene sözleşmesinin son senesiydi ve uzatmadan direk QPR'a transfer oldu.Bir diğer serbest giden oyunculardan biri Salomon Kalou oldu Fil Dişi sahilli oyuncu Lille'in yolunu tuttu,yani bu transferden de ücret alamadık.Bir diğer ve bence en önemli isim Didier Drogba gerek Şampiyonlar Ligindeki performansı gerek ligdeki performansı takdire şayandı.O da ücretsiz olarak Çin'in yolunu tuttu ve Anelka'nın takım arkadaşı oldu.Çin'de gittiği takım Shanghai Shenhua oldu.Yolladığımız bu üç oyuncudan bonservis bedeli elde edemedik.




 
 Gelelim kiralık olarak yollanılan isimlere.Geçen sezonu kiralık olarak geçiren Lukaku bu sezonda kiralık olarak West Bromwich Albion'da forma giyecek.Şahsen ben yedek de olsa kadroda kendine yer bulabileceğini düşünüyordum ama maalesef kiralandı ama orda sergilediği performans gayet iyi WBA'ın L'pool'u 3-0 yendiği maçta bir gole imza attı.Gelelim bir diğer isim Thorgan Hazard'a abisinin yanına gelen kardeş Hazard Belçika takımlarından SV Zulte-Waregem'e kiralanmış.Kiralanan diğer isimlerden Kakuta Vitesse'ye,Josh McEachran M'Boro'ya,Conor Clifford Portsmouth'a,Sam Walker Bristol Rovers'a,M.Delac Victoria Guimaraes'e,Ulises Davila CE Sabadell'e kiralandı.Bunların dışında geçen seneyi kendi takımı Genk'te kiralık geçiren Kevin de Bruyne bu sene Bungesliga'da top koşturacak.Kira bedeli olarak 450.000€ ödeyen Werder Bremen 1 seneliğine kiraladı.Onun dışında Yossi Benayoun West Ham'a belki de en önemli kiralama haberi Essien'den geldi.Ganalı yıldız sene sonuna kadar Real Madrid'de forma giyecek.

 Şimdi gelelim yeni gelen isimlere.Bu yaz döneminde takıma birbirinden önemli altı isim dahil oldu.Victor Moses,Cesar Azpilicueta,Oscar,Thorgan ve Eden Hazard,Marko Marin gibi.Bu altı isme toplam ödenen tutar 98.700.000 € ve en pahalı transferimiz 40.000.000 € ile Eden Hazard.


 
 Victor Moses'den başlayalım Nijeryalı futbolcu Chelsea'ye 8.900.000 € ya Wigan Athletic'den transfer oldu.Sağ açık ve forvet mevkiinde oynama özelliğine sahip.Şu ana kadar Chelsea'de maça çıkmadı zaten son transfer olma özelliğine sahip.Genel olarak futbolundan konuşacak olursak;hızlı,fırsatçı,çevik ve bunun yanına bitiriciliğini eklediğimiz zaman süper bir oyuncu ortaya çıkıyor.


 Cesar Azpilicueta genç İspanyol oyuncu Fransa'nın Marsilya takımından transfer edildi.Sağ bek mevkiinde görev yapıyor.Yani Bosingwa'nın boşluğunu doldurmaya çalışacak.Dün oynanan finalde Ivanovic berbat bir performans sergiledi.Bakalım Azpi bunu kendi lehine çevirebilecek mi?.Azpi çok genç bir isim henüz 23 yaşında ama yaşadığı önemli bir sakatlık var 27 Kasım 2011'de başlayan ve 6 ay süren bir sakatlığı söz konusu umarım bir daha sakatlık görmez ve uzun yıllar Chelsea'ye hizmet eder.Bonservis bedeli olarak 8.800.000 € ödenmiş.Bakalım performansını en çok merak ettiğim oyunculardan birisi.


 Oscar ! Brezilya'dan kopup gelmiş bir genç yetenek.Henüz 20 yaşında olmasına rağmen neredeyse rekor bir transfer ücreti (32.000.000 €) ile Chelsea'ye transfer oldu.Chelsea forması altında 3 maçta forma giydi.En son dün oynanan Süper Kupa karşılaşmasında ikinci yarı Ramires'in yerine oyuna dahil olmuştu.Oscar fizik olarak gerçekten Premier Lig'i kaldıramaz.Bireysel yetenekleri olmasına rağmen fiziki özellikleri kötü.Kendini biraz bu yönde geliştirirse gerçekten mükemmel bir oyuncu olur.Mevkiisine gelince forvet arkasında oynuyor.Yerine göre de sağ veya sol açığa geçebilir.


 Marko Marin...Werder Bremen'den transfer edilen Alman futbolcu henüz 23 yaşında ve bonservis bedeli 8.000.000 €.Alman futbolcunun mevkiisi aynı Oscar gibi forvet arkası ve yerine göre sağ,sol açık.Chelsea'de sezon öncesi maçlarda yer bulmasına rağmen Premier Lig'de maça çıkmadı.Marko'da Oscar'ın Avrupa versiyonu diyebiliriz aynı yeteneklere sahip tabii ölçmek için demiyorum ama bana kalırsa tek eksiği fizik.O da kendini bu yönde geliştirirse,mükemmel olur.


 Hazard Hazard Hazard !!! Bu sezon Chelsea'nin yaptığı en iyi transferlerden biri diyebilirim.Hatta son 5-6 yıla kadar çıkabilir bu sınırlama.Lille'den transfer edilen Hazard gerçekten harikalar yaratıyor.Bonservis bedeli olan 40.000.000 €'nun hakkını veriyor.Daha 21 yaşında olmasına rağmen Chelsea'nin oynadığı 3 lig karşılaşmasında 1 Gol 6 Asist gibi mükemmel bir istatistik yakalamış durumda.Umarım daha iyileri olur.Bu seneye damga vuracak isimlerin başında geliyor.Beceri,hız,teknik,bitiricilik her şey var.Gerçekten Chelsea'de izlemekten zevk aldığım ender oyunculardan biri.Umarım uzun yıllar Chelsea'ye hizmet eder.

 Yeni sezon transferlerimizden Oscar 11,Moses 13,Hazard 17,Marin 21 ve Cesar Azpilicueta 28 numaralı formayı giyecek.



 Transferler böyle arkadaşlar oyuncuları sizler için kısaca açıkladım bonservis bedelleri,gidenler,kiralananları sizler için yazdım.Umarım faydalı olmuştur.Ha olurda yeni bir transfer olursa onu ayrı bir başlıkta bildiririm.

Not:Resimlerin hepsini kadro hariç google/images'den aratıp buldum.Bilginize...

2 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

Bildiğim kadarıyla hazardda öyle ahım şahım fiziği yok. hazardın farkı çok cesur ve güvenli. korkusuz marin ve oscardan farkı bu gibi fark yaratanın.

Bekir Öktem dedi ki...

Arshavin ilk geldiği gün "Ciğerlerim dışarı çıkacak" sanmıştım demişti.Demek istediğim bu Oscar için.Yani Hazard 90 dakikayı aynı performansta sürdürebilir fiziki olarak yorulmaz ama Oscar dünkü gibi 45 dakika veya son anlarda.Bu yönden geliştirmesi gerekir kendini.

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...