3 Ocak 2012 Salı

Batman:The End


 Bir dönem yolu Fenerbahçe'den geçen Sırp oyuncu ve Batman lakaplı Mateja Kezman futbolu bırakmış.Futbolu bırakarak Partizan Belgrad'a sportif direktör olmuş.Hakkında bir kaç şey karalamamak olmaz sanırım.

 Önce F.Ö. ve F.S. olarak ikiye ayıralım.İlk önce Fenerbahçe'den önce neler yapmış onlara bakalım.Başarılarına attığı gollere bakalım.Haydi bakalım yazmaya başlayalaım.Öncelikle Kezman'ın yolu nerelerden geçmemiş ki ? Çin'den Fransa'ya oradan İspanya,Türkiye,Hollanda,İngiltere,Belarus kısaca gezici golcü(!)diyebiliriz sanırım.

 Fenerbahçe'den Önce;
 Kezman 3 sene Fenerbahçe forması giymeden önce 8 takım değiştirmiş şimdi kısaca o takımlardaki perfomansına bir göz atalım.Kariyerine 95-96 sezonunda Sırbistan'ın Zemun takımında başlamış burada 12 karşılaşmada 12 gol atarak dikkat çekmiş ve diğer sezon Radnički Pirot'a geçmiş buda bir ayrı Sırp takımı.Burada 17 maçta 11 gol atarak diğer sezon Loznica'ya transfer olmuş.17 maçta 9 gol atma başarısı göstermiş ve 98 senesinde Sartid Smederevo'ya transfer olmuş.Aynı performansı sergileyerek 17 maçta 9 gol atmış ve aynı sene Sırp devi ve 2 sezon formasını giyeceği Partizan'a transfer olmuş.Buradaki perfomansı 60 maçta 34 gol tabii Hollanda devi PSV'nin dikkatini çekmeyi başarmış ve 2000 yılında PSV'ye transfer olmuş.PSV'nin tam 4 sene formasını terletmiş,goller atmış.PSV'ye bu transferin bedeli 14 m € olarak tarihe geçmiş.Belkide kariyerinin en parlak sezonu bu 4 sene içinde gerçekleşmiş.122 maç 105 gol gerçekten mükemmel bir istatistik.Tabi devler durur mu ? Hemen transfer için kolları sıvıyan Chelsea 2004 senesinde Kezman'ı takıma katmışlar.Transferin bedeli 7.500.000 €.Chelsea'de istenilen perfomansı sergileyemeyen Kezman burada sadece 25 maçda görev almış ve 4 gol atabilmiş.2005 yılının başında İspanyol Atletico Madrid'e transfer olmuş.Bir türlü PSV'deki performansı sergileyemeyen Kezman buradada 30 maça çıkarken 4 kez fileleri havalandırmış.

Fenerbahçe'den Sonra;
   Gelelim 2006 sezonuna tam 3 sene formasını terleteceği Fenerbahçe'ye transfer oluşuna.Toplam 46 maça çıkan Kezman 20 kere fileleri havalandırmış.Ancak ondan çok daha önce konuşmamız gereken taraftarların arabasının önünü kesip " Are You Player","Para Yok Başkanım" ve "Soyunma odasına giderken camı kırıp elini yaraladığı " olaylardır.Tabi Para Yok Başkanım biraz işin eğlencesi ama buradada geçinemedi Sırp golcü.2008 sezonunun başında Fransız ekibi Paris Saint Germain'e kiralık olarak yollandı.Burada 21 maçta 3 gol attıktan sonra o sezondan sonra 09-10 sezonu PSG'ye transfer oluyor,burada 1 sene içerisinde 14 maça çıkıp 2 gol atıyor ancak 09 senesi içerisinde kısa süreli bir Rusya macerası yaşıyor ve Zenit'e transfer oluyor.10 maçta 2 gol atarak bekleneni veremiyor ve sanırım emekliliğe doğru yola çıkıyor.

 Sondan bir önceki durak Güney Çin takımı.Burada 38 numaralı formayı giyen Kezman 6 kez sahaya çıkıyor ve 2 gol atarak Belarus takımı BATE Borisov'a transfer oluyor.32 yaşındaki Sırp futbolcu belkide futbolu bu yüzden bırakmıştır.Bu yüzden dediğim şey daha doğrusu bir türlü istikrar sağlayamama konusu.Dikiş tutturamadığı için performansında olumlu yönde bir gelişme olmuyor.Bu yüzden istediği verimi alamıyor.Tabii yaşda ilerleyince futbolu bırakma kararı alıyor.Aslında yaş birazda işin bahanesi sanırım.Ama dememiş midir ki ; " Vay bee bi aralar PSV'de ne performans sergilemiştim 122 maç 105 gol hey gidi günler hey ! " Bence kesinlikle demiştir.

 Yazının sonuna gelmeden önce milli takım kariyerinede bir göz atalım 6 sene milli formayı giyen Sırp oyuncu çıktığı 49 maçta 17 gol atmış.Eee işte Batman'ın kariyeri böyle.Tam 13 farklı takım gezip en sonunda futbolu bıraktı ve belkide Avrupa macerasının başladığı takıma Partizan'a sportif direktör oldu.Şu ana kadar 403 maça çıkan Batman 221 kere fileleri havalandırmış.


 kısacası... BATMAN : THE END

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...