31 Temmuz 2011 Pazar

2014 Dünya Kupası Eleme Grupları Belli Oldu !!

 

  Bundan bir önceki yazımızda belirtmiştik durumu.Bugün çekilen gruplarda 4.grupta yer alıyoruz.Rakiplerimize bir göz atacak olursak en dişli rakibimiz Hollanda gibi gözüküyor.En çekişmeli Grup 8 gibi duruyor.Birbirinden zevkli maçlar bizi bekliyor anlayacağınız.Gruplarda birinci bitirenler direk çıkıyor,ikinci bitirenler ise Play-Off'lara kalma şansını yakalıyor.

30 Temmuz 2011 Cumartesi

2014 Dünya Kupası Elemeleri Kuraları Çekiliyor !


 Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası elemelerinin kura çekimi bugün Rio De Janeiro'da yapılacak. 

 Milli Takımımız Türkiye Saatiyle 21.00'de başlayacak kura çekiminde Avrupa elemelerinde 2. torbada yer alacak ve 2.torbada yer alan Fransa, Karadağ, Rusya, İsveç, Danimarka Slovenya, Sırbistan ve Slovakya ile eşleşme gibi bir durumumuz olmayacak.

1 .torba: İspanya, Hollanda, Almanya, İngiltere, İtalya, Portekiz, Hırvatistan, Norveç, Yunanistan
2 .torba :Fransa, Karadağ, Rusya, İsveç, Danimarka Slovenya, Türkiye , Sırbistan ve Slovakya
3. torba: İsviçre, İsrail, İrlanda, Çek Cumhuriyeti, Bosna, Belarus, Ukrayna ve Macaristan.
4. torba: Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Litvanya, Arnavutluk, İskoçya, Kuzey İrlanda, Avusturya ve Polonya.
5. torba: Ermenistan, Finlandiya, Estonya, Kıbrıs Rum kesimi, Letonya, Moldova, Makedonya, Azerbaycan ve Faroe Adaları
6. torba: Galler, Liechtenstein, İzlanda, Kazakistan, Lüksemburg, Malta, Andorra ve San Marino
 Ev sahibi Brezilya'nın elemelerde mücadele etmeden doğrudan katılacağı 2014 Dünya Kupası'nda maçlar 12 Haziran-13 Temmuz'da oynanacak.

TAHMİN: Portekiz,Türkiye,İrlanda,Avusturya,Letonya,Liechtenstein

29 Temmuz 2011 Cuma

Resim #15


Tevez İnter'de (!)

Thierry Henry !!

 Fransız yıldız Thierry Henry'nin Arsenal forması altında attığı 226 golün hepsi.Video 14 dakika sürüyor.İzlemeye değer...

28 Temmuz 2011 Perşembe

Resim #14

 Fernando Gago tenisçi Gisela Dulko ile Arjantin'de evlenmiş.Mutluluklar..

Daha Ne Yapsın ?


 Dün nefes kesen bir mücadelede Brezilya'da olmuş.Santos evinde Flamengo'yu ağırlamış ve Flamengo Lille Marsilya maçında olduğu gibi gol düellosu yaşanmış.Sonuç olarak Flamengo 5-4 almış karşılaşmayı.Ronaldinho Hat-trick yapmış.Neymar'dan mükemmel bir gol gelmiş daha ne olsun ?

MLS All Star 0 - 4 Manchester United


  Daha önce haberini girmiştir MLS All Star ve Manchester United maçının.Manchester United Anderson, Park, Berbatov ve Welbeck'in golleriyle 4-0 kazanmış.

Bu Maça Yürek Dayanmaz !


 Başlıktan aklınıza gelebileceği gibi yürek dayanmayan bu maçımız Lig Şampiyonu Lille ile Kupa'nın sahibi Marsilya arasında oynanan süper kupa maçı.Kısaca maçtan bahsedersek dakikalar 9'u gösterdiğinde Lille Balmont ile 1-0 öne geçiyor,ardından bu gol ilk yarının da sonucu oluyor ve ilk yarı 1-0 Lille üstünlüğü ile sona eriyor.

 İkinci yarıda dakikalar 57'yi gösterdiğinde sahneye Hazard çıkıyor ve durumu 2-0'a getiren golü atıyor.Bu golden sonra birazda olsa Lille taraftarı ve futbolcuları rahatlıyor.Ancak bu golden 11 dakika sonra Ayew farkı bire indiren golü atıyor ve skoru 2-1 yapıyor.Tam bu anda umutlanan Marsilya'nın umutlarını bu golden 1 dakika sonra Moussa Sow kırıyor (!) ve fark ikiye çıkıyor.Dakikalar artık ilerliyor ve maçın sonlarına doğru bitime beş dakika kala sahneye Morel çıkıyor ve Marsilya'nın farkı bire indirmesinde yardımcı oluyor,maç 3-2'ye geliyor.Artık Lille taraftarlarını korku Marsilya taraftarlarını umut sarmışken sahneye bu golden iki dakika sonra Remy çıkıyor ve skoru 3-3'e getiren golü atıyor.Artık Marsilya bastırıyor derken dakikalar doksanı gösterdiğinde Marsilya penaltı kazanıyor ve bu pozisyondan sonra Chedjou kırmızı kart görerek Lille'yi 10 kişi bırakıyor.Penaltıyı gole çeviren A.Ayew durumu 4-3'e getiriyor.Golden hemen bir dakika sonra sağ kanattan ceza sahasına gelen ortada Basa kafa vuruşuyla topu ağlara yolluyor ve durumu 4-4'e getiren golü atıyor.Bu golden üç dakika sonra bir penaltı pozisyonu daha oluyor ve A.Ayew son sözü söylüyor.Bu nefes kesen maçı Marsilya 5-4 kazanıyor ve Süper Kupa'yı müzesine götürüyor.



Pas Pas Pas


 Dünya'nın 5 Büyük Ligi (La Liga,Premier Lig,Ligue1,Bundesliga ve Serie A ) son iki sezonda en başarılı pas yapan 20 oyuncu.Birinci sırada hepimizin tahmin edeceği gibi Xavi yer alıyor...

27 Temmuz 2011 Çarşamba

Resim #13

Alexandre Pato ve Barbara Berlusconi İtalya'da keyif yapıyorlar...

Wayne Rooney Animasyonu


 Geçen sezon Premier Ligin 27.Haftasında oynanan Manchester United - Manchester City bir nevi Manchester Derbisinde hepimizin bildiği gibi maç 2-1'lik ManU galibiyetiyle sonuçlanmıştı.O maçta şüphesiz unutulmayan şeylerden biride dakikalar 78'i gösterirken Rooney'in o mükemmel roveşata golüydü.O golü birde animasyon olarak izleyelim...

Resim #12


Sneijder Ailesi

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Resim #11


City kalecisi Joe Hart'dan Hadouken

Nedir Senin Derdin ?


 Manchester City'nin hırçın çocuğu Balotelli,City'nin LA Galaxy ile oynadığı mücadelede öyle bir hareket yapıyor ki !! Mancini'nin tepkisi çok normal bu saçma harekete karşı...

Hatıra Fotoğrafı !


Philadelphia Union ile Real Madrid arasında oynanan hazırlk karşılaşmasındada Galatasaray'dan tanıdığımız Mondragon yakalamışken Ronaldo ile  hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Copa America Şampiyonu URUGUAY !!


 Dün saat 22:00 de başlayan Copa America Finalin'de Uruguay ile Paraguay karşı karşıya geldi.Benim ve birçok kişinin tahmin ettiği gibi kupayı Paraguay'ı 3-0 ( Forlan (2) ve Suarez ) yenen Uruguay kazandı.Benim açımdan sürpriz bir sonuç çıkmadı ortaya ve Şampiyonluk Kupası Tota'nın elleri arasında gökyüzüne yükseldi.Gayet zevkli maç oldu.Belki üzüldüğümüz tek nokta Larissa Riquelme olmuş olabilir.Malum Paraguay kupayı alsaydı vermiş olduğu bir söz vardı...




23 Temmuz 2011 Cumartesi

Jr.Suarez



 Uruguay ve Liverpool'un yıldız oyuncu Luis Suarez'in 90'lı yıllarda katıldığı bir çocuk programı.

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Karşıyaka'dan Transfer Harekatı

  İzmir ekiplerinden Karşıkaya 100. yılında bomba bir transfer yaptı.Karşıyaka AC Milan'ın 22 yaşındaki Ganalı oyuncusu Dominic Adiyiah'ı kiraladı.Adiyiah geçtiğimiz sezonlarda Reggina ve Partizan takımlarında forma giydi.

Adiyiah'ı Kısaca Tanıyalım;

+ 29 Kasım 1989 tarihinde Akra (Gana)'da Dünya'ya gelmiştir.
+AC Milan'a 2010 yılında Fredrikstad takımından transfer olmuştur.
+Ekim 2009'da Mısır'da düzenlenen 2009 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda forma giyen Adiyiah, 7 maçta 8 gol atarak turnuvayı gol kralı olarak bitirdi ve "Altın Ayakkabı Ödülü"nü kazanmıştır.Bunun dışında turnuvanın en iyi performans sergileyen futbolcusuna verilen "Altın Top Ödülü"nün de sahibi olmıştur.

BAŞARILARI
Bireysel
    Gana Premier Ligi En Çok Heyecan Verici Futbolcu: 2007–08
    FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Altın Top: 2009 
    FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Altın Ayakkabı: 2009
    CAF Yılın Genç Oyuncusu Ödülü: 2009
Kulüpler
Fredrikstad
    Tippeligaen Gümüş Madalya: 2008
Millî Takımlar
Gana U-20
    FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Altın Madalya: 2009
    Afrika Gençler Şampiyonası Altın Madalya: 2009

Gana
    Afrika Uluslar Kupası Gümüş Madalya: 2010

60 Saniye


Polonya'da yapılan  PGE Gdansk Arena (Euro 2012 için özel olarak Polonya'da yapılmış stadyumlardan biri) stadyumun 60 saniyede yapılıs videosunu izleyeceğiz.Normalde yapımı iki yıl sürmüş.

Napoli 2011/12

 Daha önce Napoli'nin iç saha formasını Gökhan İnler ile tanıtmıştık.Şimdi ise Dış saha ve Üçüncü formalarını görücüye çıkartmışlar.Gayet şık olmuş.Şimdi o formalara göz atalım...

Duvarlar Çok Şey Anlatıyor

 
Hollanda ekiplerinden PSV Eindoven 2006-07 Şampiyonluğunu mükemmel bir şekilde duvarlara ( 55 m x 2.75 m )grafiti biçiminde yaptırmış.Gerçekten muazzam bir çalışma olmuş.Çok bekletmeden fotoğraflara geçelim.

19 Temmuz 2011 Salı

19.07


  Bugün Fenerbahçe günü,formanı giyip çık sokağa,bayrakları as balkonlara.Biraz önce belirttiğim gibi;

Biz Hayatta En Çok FENERBAHÇE'yi Sevdik...

Resim #10


Kaynak

Efsaneler...


 İngiltere,Fransa,Almanya,İtalya ve İspanya gibi Dünya'nın en önemli 5 liginde en az 10 yıl forma giymiş Efsane Futbolcular.Giggs'inden Totti'sine Gerrard'ından Del Piero'suna birçok isim var.

18 Temmuz 2011 Pazartesi

Elendiler...

 Copa America'nın ev sahibi ve aynı zamanda favorilerinden  Arjantin ile yine mutlak favorilerinden biri olarak gösterilen Brezilya finali göremeden Çeyrek Final'de elendiler.Brezilya dün saat 22:00'de baslayan ve 120 dakikası 0-0 biten Paraguay ile oynanan maçta penaltılarda(!) elendi.Ev sahibi Arjantin ise cumartesi günü Uruguay'a 120 dakikası 1-1 biten mücadelede Tevez penaltılarda penaltıyı gole çeviremeyince elendi.

14 Temmuz 2011 Perşembe

Copa America Grup Maçları Analizi


Evet arkadaşlar bu yazımızda Copa America Gruplarında oynanan 18 maç hakkında istatistikler çıkartıcağız..

Fenerbahçe Yeni Sezon Formaları


 Fenerbahçe'miz 2011/2012 Sezonunda Giyeceği Formaları tanıttı.Formalar 19 Temmuz itibariyle satışa çıkıyor.Formalarımızın fiyatı ise 95 TL.Bu sene forma beğenmemek yok imkanı olan herkes formadan almalı.İşte yeni sezon formalarımız;

Shevchenko !!


Dinamo Kiev'in Metalist ile oynadığı ve 1-1 berabere biten mücadele sonrası bir taraftar sahaya girerek Andriy Shevchenko'dan formasını istiyor.Hemen görevli arkadaşlar taraftarı yaka paça dışarı çıkartmaya çalışırken Shevchenko olaya el atıyor;

Werder Bremen Sezon Öncesi


 Werder Bremen'li oyuncular Marko Marin, Tim Wiese, Markus Rosenberg ve Clemens Fritz geçen hafta sonu 600 metrede ufak çaplı bir yarış yapmışlar.Midillilerin arkasına bağlanan araçlar ile oldukça eğlenceli bir yarış gibi gözüküyor.


13 Temmuz 2011 Çarşamba

Premier Lig Sezon Öncesi...

 Premier Lig takımlarının sezon öncesi hazırlık maçları.En çok dikkatimi çeken ise 19,091 mile ile Chelsea oluyor.

Resmin tam boyutunu görmek için üzerine tıklayınız.

11 Temmuz 2011 Pazartesi

Görkemli İmza Töreni


 Napoli bugün hem yeni transferi Türk asıllı İsviçreli futbolcu Gökhan İnler'i hemde yeni sezon giyeceği formayı tanıttı.İki tanıtımda süper oldu.Özellikle Gökhan'ın imza için aslan maskesiyle gelmesi süperdi.Gökhan gelecek sezon 88 numaralı formayı terletecek.Bonservis bedeli hakkında net bir açıklama yok ancak bu rakamın 12 milyon euro civarında tahmin ediliyor.Formanın ayrıntıları ve imza töreninin videosu için;

MLS All Star vs Manchester United

Photo via mlssoccer.com

 27 Temmuz Çarşamba günü Red Bull Arena'da yapılacak olan MLS All Star ile İngiltere Premier Ligi Şampiyonu Manchester United maçı için MLS All Star kadroları belirlenmiş.Kadroda Henry'den Beckham'a Marquez'den Donovan'a birçok isim var.

MLS All-Star İlk 11 ;
Kaleci: Kasey Keller (SEA)
Defans: Omar Gonzalez (LA), Sean Franklin (LA), Rafa Márquez (NY), Tim Ream (NY)
Orta Saha: David Beckham (LA), Jack Jewsbury (POR), Brek Shea (DAL)
Forvet: Landon Donovan (LA), Thierry Henry (NY), Chris Wondolowski (SJ)


8 Temmuz 2011 Cuma

Resim #9


Şu sıralar oynanan Copa America'dan bir fotoğraf.Aradakları şey nerede ?

Bir Sabah Tuttu Babam Elimden...

Bir sabah tuttu babam elimden. Götürdü beni en buyuk sevgiye. Dedi ki gönül ver sen bu renklere, bırakma onu en kötü gününde. İşte ben o günden beridir sana, deliler gibi aşığım kanarya, kalp dursa bir gün akıl unutsa da , ben seni ruhumla sevdim Kanarya..

7 Temmuz 2011 Perşembe

2011/2012 Şampiyonlar Ligi Final Topu

Stadın Çatısı Çöktü


 Hollada'nın başarılı ekiplerinden Twente'nin stadında yapılan stadyum genişletme çalışmasında çatı çökmüş.Çökmenin ardından 1 ölü ve 13 yaralı olduğu söyleniyor.


 

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Porto Yeni Sezon Formaları


 Son UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu ve Portekiz Ligi Şampiyonu  Porto yeni sezon giyeceği kaleci formasıyla birlikte İç ve Dış saha formalarını görücüye çıkarttı.Forma sponsoru Nike iken forma reklamı ise meo.

 Üstteki resimde gördüğünüz gibi formalar ile birlikte antrenmanda kıyafetlerde görücüye cıktı.Yukarıdaki resimde soldan sağa doğru sayarsak  Moutinho-Helton-Hulk-Rolando ve James Rodriguez.

5 Temmuz 2011 Salı

Maç Sonu | Josefine Oqvist

 Bayanlar Dünya Kupasında İsveç'in Kuzey Kore'yi 1-0 yendiği maçtan sonra 14 numaralı bayan futbolcu Oqvist tribüne gelerek Alman Taraftar ile forma değiştirdi.

Brezilya Saç Modası

 Şüphesiz Copa America'nın favorilerinden biri Brezilya'dır ancak istenilen perfomansı Venezuela karşısında gösteremedi.Yani Brezilya'lı taraftarları hayal kırıklığına uğrattı.Bu maçta tüm izleyicilerin dikkatini çeken şüphesiz Brezilya'lı futbolcuların saçları.Gelin hep birlikte bakalım;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...